AMINTIRI DIN TELEVIZIUNE

După ce a recompus istoria radioului din Sibiu din povestirile „actorilor“ principali, Andy Popianoș și-a îndreptat atenția către televiziune. M-a luat la întrebări și m-a făcut să retrăiesc momente dragi. Ce a ieșit – în interviul de mai jos:

Poveşti de la TV, cu Andy Popianoş

Începutul este considerat cel mai important moment, iar despre începutul carierei sale pe micul ecran ne va vorbi astăzi :

Laura Dobrotă – Consultant de Marketing şi PR – “un business născut dintr-o mare pasiune a mea – marketingul. Totul a început cu un Master în Administrarea Afacerilor şi a continuat, în mod natural, cu descoperirea unor oameni talentaţi în programare, foto-video şi design grafic,  alături de care, de patru ani, creez şi dezvolt branduri pentru clienţi din România şi din străinătate. M-au ajutat aici şi experienţa din televiziune, care m-a făcut să înţeleg cu adevărat ce înseamnă “imagine”, şi studiile în limba engleză. Aşadar, totul s-a construit în timp, frumos, nu uşor, dar frumos… călăuzită fiind de un Dumnezeu minunat, care a ştiut înainte ca eu să imi dau seama ce mi se potriveşte cel mai bine.

Dar înţeleg că vrei să povestim despre TV, nu despre ceea ce fac eu acum… Debutul meu în televiziune a fost…

în toamna anului 2003, la TV 9, o televiziune locală, afiliată Realitatea TV, condusă de regretatul Ioan Biriş. El a fost cel care mi-a îndrumat primii paşi în această lume complexă şi “pestriţă”, care se cheamă “televiziune”, şi despre culisele căreia nu ştiam mai nimic. Tocmai terminasem formarea mea ca viitoare profesoară de engleză, însă un anunţ de angajare, văzut de tatăl meu în ziar, a schimbat traiectoria mea profesională. La insistenţele lui, m-am prezentat la concurs alături de alte 70 de tinere, dintre care, după câteva săptămâni cu probe de intonaţie şi dicţie, am rămas doar două. Au urmat câteva zile de formare la Bucureşti cu Mona Nicolici şi primul jurnal de ştiri – dar nu oricum, ci prezentat în direct. Domnul director Biriş a ales să-mi facă o “surpriză” şi a “uitat” să mă anunţe cu o zi înainte că totul va fi în direct. Au fost emoţii mari, vreo două bâlbe, însă şi debutul unei pasiuni şi convingeri că asta vreau să fac pentru multă, multă vreme din acel moment încolo. Însă domnul Biriş ne-a părăsit fulgerător după numai o lună de emisie. Fără omul care construise totul acolo, lucrurile au început să se strice, influenţa politică să îşi pună tot mai mult accentul, aşa că mi-am dat demisia cu gândul că minunata mea “carieră” în televiziune avea să se sfârşească în acel punct” spune Laura.
“După o săptămână însă…

Continuarea aici.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *